У Львові проведуть архітектурний конкурс на зміну простору Марсового поля, що на вул. Мечникова. Таке рішення прийняли сьогодні, 20 травня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив Секретар Львівської міськради Маркіян Лопачак.


"Багато років Марсове поле біля Личаківського кладовища служило місцем біснування регіоналів, комуністів та іншої українофобської нечисті. Вони проводили тут свої акції й мітинги, вшановували режим, який катував українську націю, і намагалися зберегти догниваючий «рускій мір».

Минулого року ми демонтували совєцьку зірку, яка була встановлена на цій території у 70-х. А тепер рішенням виконавчого комітету оголосили архітектурний конкурс на повне переосмислення цього простору. Плануємо облаштувати тут місце пам‘яті Героїв України", - йдеться у дописі.

Замість радянського Марсового поля планують створити Меморіальний комплекс Героїв України з парком-сквером та площею для проведення заходів вшанування.

Нагадаємо, раніше ІА «Вголос» писав, що радянську зірку з Марсового поля демонтували та перевезли до музею «Територія терору» ще у жовтні минулого року. 

ІА "Вголос": НОВИНИ