Близько 200 активістів пікетували Львівську обласну адміністрацію.

Про це передає кореспондент ІА «Вголос».

Сьогодні, 22 жовтня активісти разом із чиновниками ЛОДА провели нараду, на якій також був присутній сам Василь Віконський. Активісти вимагали звільнення очільника Нацполіції.

Учасник російсько-української війни Павло Гладиш розповів, що на місці важко добитися справедливості, тому пікетувальники планують провести подібну акцію у Києві під стінами будівлі Міністерства внутрішніх справ.

«У нас завжди були незмінні вимоги щодо звільнення Віконського. Нам пояснили і ми розуміємо, що можновладці ЛОДА не можуть впливати на звільнення людини з такої посади, тому ми вирішили поїхати до Києва і вимагати його звільнення під будівлею МВС. Точну дату поїздки і всі деталі будуть вирішуватись після засідання облради, тобто після 29 жовтня. Деякі депутати обласної ради запевнили нас, що також поїдуть із нами до столиці», - сказав Павло.

За його словами на нараді Василь Віконський поводився спокійно і нічого не говорив.

«Під час наради ми також вимагали, щоб Віконський пройшов детектор брехні, ми це самі можемо йому забезпечити. Сам очільник поліції на нараді весь час мовчав і я думаю, що він тут просто не має, що сказати»,- додав активіст.

Як відомо, раніше вимогу про відставку Віконського підтримав голова Львівської ОДА, Громадська рада при ЛОДА, депутати Львівської облради, депутати Червоноградської міськради, жителі міст Соснівка, Червоноград, Сокаль та інших населених пунктів Львівщини, а також учасники бойових дій. Однак Віконський відмовився писати заяву на звільнення.

Причиною протестів став силовий розгін активістів на залізничній станції Соснівка у Львівській області. Люди зібралися там для блокування 113 вагонів із вугіллям з Російської Федерації. 21 вересня Василь Віконський особисто прибув до Соснівки та дав вказівку розігнати протестувальників.

ІА "Вголос": НОВИНИ