Поблизу Львова поліцейські затримали нетверезого водія, який на викраденому автомобілі смертельно травмував пішохода.
 
Про цей випадок повідомила поліція Львівщини у мережі Фейсбук. 
 
За скоєне 22-річному львів’янину, причетному до незаконного заволодіння транспортним засобом та до скоєння ДТП, що спричинила смерть людини, загрожує покарання - до десяти років позбавлення волі.
 
Дорожньо-транспортна пригода сталась 3 січня близько 6.40 на автодорозі «Львів-Рава-Руська» у селищі Куликів Львівського району.
 
22-річний львів’янин, керуючи автомобілем «Хундай Соната», виїхав на смугу зустрічного руху, далі - на зупинку громадського транспорту, де наїхав на місцевого мешканця віком 55 років.
 
Після цього легковик зіткнувся з автопоїздом «Сканія», запаркованим на узбіччі.
 
Пішохід, на якого було скоєно наїзд, від отриманих травм помер на місці події.
 
Під час з’ясування обставин дорожньо-транспортної пригоди було встановлено, що водій «Сонати» перебуває у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, а також те, що транспортний засіб він викрав на площі Вічевій у Львові близько п’ятої години ранку.
 
За фактами слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.
 
Окрім того, слідчі Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.
 
Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.
 
Водій «Сонати» затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Автомобіль, яким було скоєно наїзд, поліцейські вилучили на арештмайданчик.
 
Проводиться розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

ІА "Вголос": НОВИНИ