Не варто забувати: питання мирного врегулювання на Донбасі лежить в площині перемовин з державою-агресором – РФ – та нашими міжнародними партнерами і є доволі складним, бо виходить за межі звичайної дипломатичної діяльності.

Про це «Вголосу» розповів керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків, політолог Михайло Дяденко.

«На таку роль, як правило, запрошують людей з певним авторитетом і професійним багажем. Напевне, саме з огляду на такі аргументи Андрій Єрмак і зацікавився ідеєю залучити Фокіна до процесу перемовин щодо мирного врегулювання на Донбасі», - зауважив він.

І додав: «Так, він має дуже специфічні погляди, про що заявляв публічно. Водночас, якби не прикро було це усвідомлювати, погляди Фокіна – це погляди не лише більшості населення окупованої території Донбасу, а й, будемо відверті, певної частини громадян іншої частини Сходу, а також Півдня України».

Та й які б екстравагантні пропозиції не надходили у межах тристоронньої групи, переконаний Дяденко, остаточні рішення все одно ухвалює Президент України.

Більше читайте у статті: «Кадрова політика «зелених»: «троянські коні» як шлях до катастрофи?».

ІА "Вголос": НОВИНИ