Матеуш Моравецький повідомив, що Володимир Путін часто свідомо брехав щодо історії Польщі.

Про це пише «УКРІНФОРМ».

Зокрема Моравецького обурила заява президента Росії  про те , що Раядянський союз не був агресором щодо Польщі відповідно до пакту Ріббентропа-Молотова, а Друга світова війна стала результатом підписання не даного пакту, а Мюнхенської угоди у 1938 році.

Моравецький наголосив, що очільник Кремля вдається до подібних маніпуляцій у разі необхідності чинити супротив міжнародному тиску, який пов'язаний з діями самої Росії.

На думку голови Ради міністрів Польщі, цей тиск має відношення до геополітики, а не історії.

Крім того,  Моравецький підмітив, що таким чином офіційна Москва намагається приховати свої проблеми  та поразки:невдале  завершення спроби повного підпорядкування Білорусі, ЄС вкотре продовжив санкції, накладені за безправну анексію Криму, переговори у Нормандському форматі,посилення санкцій зі сторони США, заборона WADA щодо участь російських спортсменів в усіх міжнародних змаганнях.

Прем'єр Польщі вважає, що російський народ, який, на його думку, найбільше постраждав від дій Сталіна, заслуговує знати правду про ту історичну епоху.

Варто зазначити, що Володимир Путін на пресконференції 19 грудня заявив, що СРСР не несе відповідальності за початок Другої світової війни, тому що приводом для війни став не пакт Ріббентропа-Молотова,  а Мюнхенська угода 1938 року.

Крім того, Путін вважає, що Польща і сама була країною-агресором до 1938 року, оскільки захопила частину Чехословаччини.

Як писав «Вголос», “Історія України за 5 хвилин”: відомий український гурт показав вражаючий кліп.

ІА "Вголос": НОВИНИ