Легендарний футболіст, багаторічний капітан ФК «Карпати», володар Кубка СРСР 1969 року Ігор Кульчицький підтримав ініціативу депутата Львівської міської ради Григорія Козловського щодо переведення клубу у комунальну власність.

Про це Кульчицький сказав в ефірі «Народного толк-шоу» на телеканалі НТА.

«Козловський дав слово, що врятує »Карпати« і в цьому треба йому допомогти. Не просто поговорити і розійтися, а зібратися, з листами підійти до мера, щоби він бачив, яка ситуація, а не тільки на землю дивився», - зазначив Кульчицький.

Раніше відповідну ініціативу підтримала також Львівська Асоціація футболу.

Нагадаємо, 23 січня на черговій сесії ЛМР депутати голосували за затвердження проекту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки на вул. Липова Алея, 5. Рішення підтримали тільки 18 депутатів. 13 утримались, не голосували ще 25. Після цього керівництво “Карпат” виступило із заявою, в якій у провалі голосування звинуватило депутата, президента футбольного клубу “Рух” Григорія Козловського. Після цього Козловський заявив: рішення про надання землі в оренду насправді було аферою, яка завершилася б великими проблемами для всіх футбольних команд міста. Тоді ж з'ясувалося, що мерія збиралася виділити землю двом кіпрським компаніям - під побудову готелю, торгового центру, сауни, кількох ресторанів, магазинів і розважальних клубів.

Згодом в ефірі “Народного толк-шоу” депутат повідомив, що готовий скласти із себе повноваження президента Футбольного клубу “Рух” на найближчий рік і зайнятися порятунком клубу “Карпати”. Також Козловський презентував проект ухвали, підтримавши яку Львівська міська рада могла би врятувати ФК “Карпати”:

  • створити ЛКП “Клуб професійного футболу “Карпати”;
  • утримувати ЛКП за рахунок коштів міського бюджету у розмірі, не меншому ніж 50 млн грн на рік впродовж 5 років;
  • затвердити статут ЛКП, забезпечити його атестацію в Українській асоціації футболу та Українській Прем’єр-Лізі;
  • звернутись до Львівської обласної ради щодо співфінансування ЛКП для його безперебійного функціонування та розвитку.

Повний запис ефіру дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ