Рідкісний випадок зафіксували у лікарні Святого Луки. Про незвичайного пацієнта розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

До лікарів потрапив чоловік, у якого розірвався стравохід.

49-річний львів’янин після застілля потрапив до лікарні. Пацієнт сім годин блював. У нього боліло в лівому підребер’ї. Жахливий стан. Його доправили до Лікарні Святого Луки.

Медики відділення невідкладної допомоги зробили пацієнту УЗД внутрішніх органів та рентген грудної клітки. Причини болю не знаходять. У той час йому стає ще гірше. І досвідчені лікарі розуміють: скоріше за все у чоловіка розірвався стравохід. Медичною мовою це називається – синдром Бурхаве.

Зовсім скоро цей діагноз підтвердила фіброгастроскопія, тобто огляд слизової оболонки стравоходу, шлунку і дванадцятипалої кишки з допомогою ендоскопа.

«Банкетний стравохід» – так часто називають патологію – це розрив стравоходу, який зазвичай виникає внаслідок надмірної блювоти після застілля або вживання алкоголю. У лікарській практиці такі пацієнти трапляються рідко.

До 50% пацієнтів медикам вдається врятувати протягом шести годин після виникнення раптового болю – основного симптому розриву. Далі – шанси на життя в таких хворих зменшуються. Адже їжа потрапляє у середостіння грудної клітини та починається гнійний процес.

Цього разу пацієнту пощастило, що після обстеження його невідкладно взяли до операційної. Дві години хірургам знадобилося, аби “полагодити” стравохід.

Далі у реанімації медики 26 днів виходжували пацієнта, щоб стабілізувати всі системи і функції його організму. На 27-ий день його перевили до палати відділення хірургії.

«Вголос» писав про неадекватного львів'янина, що гуляв з пістолетом

Чоловік випив, сім разів вистрілив з пістолета і гуляв зі зброєю в руках по вулиці

ІА "Вголос": НОВИНИ