Президент України Володимир Зеленський розкритикував колишнього держсекретаря США часів Холодної війни, 98-річного Генрі А. Кіссинджера, який запропонував віддати росії шматки України в обмін на мир та закликав Захід припинити спроби завдати поразки російським військам в Україні.

Допис із критикою Кіссинджера, у якого, до слова, повно фото з усмішками та рукостисканнями із путіним,  Зеленський опублікував на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

"Що б не робила російська держава, завжди знайдеться хтось хто скаже: врахуйте її інтереси. Цьогоріч у Давосі ми почули це  знову.
Незважаючи на тисячі російських ракет, які потрапляють в Україну. Попри десятки тисяч загиблих українців. Попри Бучу, Маріуполь та інші міста. І попри «фільтраційні табори»,  побудовані російською державою, в яких вбивають, катують, гвалтують і принижують, як на конвеєрі.
Це все зробила Росія у Європі.
Але досі у Давосі, наприклад, пан Кіссинджер випливає з глибокого минулого, і каже, що частинку України треба віддати Росії. Щоб не було відчуження Росії від Європи", - йдеться у дописі Президента України.

Причиною цього стала скандальна заявка політика Генрі А. Кіссинджера на Всесвітньому Економічному Форумі у Давосі (Швейцарія). Колишній радник президента США з національної безпеки запропонував, що мирна угода між Україною й Росією мала б передбачати повернення до ситуації, яка була перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну, тобто до 24 лютого. Він вважає, що варто дозволити росії залишити за собою Крим, який росія відібрала в України в 2014 році. Про це повідомили в NYT. 

«Продовження війни за межами цієї точки буде вже не про свободу України… а про нову війну проти самої Росії”, - вважає Генрі Кіссінджер, який працював в Адміністраціях двох американських президентів Річарда Ніксона та Джерельда Форда.

До слова, пошукові системи рясніють різними фото Генрі Кіссинджера із президентом росії путіним, де вони люб’язно й з усмішками тиснуть одне одному руки.

Політик Генрі А. Кіссинджер на черговій зустрічі з путіним.


Хоч пан Генрі і має Нобелівську премію миру «На знак визнання заслуг у зв'язку з перемир'ям у В'єтнамі», мирним його ставлення до України не назвати.

У 2008 році Генрі Кіссинджер виступав проти прийняття України в НАТО та за те, щоб Україна залишалась в сфері, «яку росіяни вважають простором власної самосвідомості». Після початку відкритої війни Росії з Україною критикував санкції щодо Росії, виправдовував анексію Криму.

Читайте також:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ