Вторгнення Росії в Україну призвело до того, що Вірменія більше не може покладатися на Москву як на гаранта своєї безпеки.

Про це заявив прем'єр Вірменії Нікол Пашинян, повідомляє Politico.

«Унаслідок подій в Україні можливості Росії змінилися», - сказав Пашинян.

Politico пише, що розчарування у Вірменії може стати важливим поворотним моментом для країни з населенням 2,8 мільйона осіб, оскільки після розпаду СРСР вона делегувала більшу частину контролю над своїми залізницями, своїм енергетичним сектором і навіть своїми кордонами Росії.

Коли 2020 року Вірменія вела 44-денну війну проти сильніших, підтримуваних Туреччиною сил Азербайджану, саме російські миротворці були задіяні для підтримки режиму припинення вогню.

Тепер Росія повністю прихильна війні проти України, а у Вірменії зростають побоювання з приводу того, чи хочуть або здатні російські солдати зберегти мир на Кавказі.

Пашинян сказав у коментарі Politico, що Вірменія більше не може покладатися на РФ як на гаранта своєї безпеки після її вторгнення в Україну.

Він уточнив, що закликати Росію щоразу, коли спалахує конфлікт, просто нестійко.

«Модель, згідно з якою у нас виникають проблеми з нашими сусідами і ми повинні запрошувати інших захистити нас - неважливо, хто ці інші, - є дуже вразливою моделлю», - додав Пашинян.

ІА "Вголос": НОВИНИ