Вірмени, які проживають на території Нагірного Карабаху, почали масово спалювати свої будинки, щоб вони не дісталися Азербайджану.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Нагадаємо, Вірменія, Азербайджан та Росія нещодавно підписали договір, відповідно до якого майже вся територія Нагірного Карабаху перейде азербайджанській стороні.
У соціальних мережах уже опублікували відео та фото, як вірмени спалюють свої будинки перед від’їздом. Відбувається це в декількох районах Карабаху.

Наприклад, жителі Карвачара перед тим як покинути місто, вивозять зі своїх помешкань усі речі, меблі та тварин. На північній дорозі Карабаху багато автомобілів, серед яких мікроавтобуси та вантажівки.

Крім того, журналісти стали свідками того, як люди розбирали ресторан. Цікаво, що вони вивозили не лише обладнання, але й вікна та двері. Також люди прощаються з монастирями у Нагірному Карабаху.
Варто зауважити, що напередодні на території Нагірного Карабаху почалася евакуація місцевих жителів та військової техніки у Вірменію.

Що відомо про угоду між Вірменією та Азербайджаном

Після низки військових успіхів Азербайджану в Карабасі влада Вірменії погодилася на підписання мирної угоди.

Відповідно до домовленості країн, Єреван має віддати Азербайджану фактично весь так званий пояс безпеки — це райони Азербайджану, захоплені вірменами під час попередньої війни, вони мали забезпечувати безпеку власне самої невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки. Ті райони НКР, які Баку вже зайняв, також залишаються під контролем Азербайджану.

Сторони також домовилися про те, що на наступні 5 років на території Нагірного Карабаху будуть перебувати російські миротворці, а Вірменія виведе свої війська.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ