10 членів Вищої ради правосуддя достроково склали повноваження за власним бажанням, в результаті чого ВРП припинила свої повноваження.

Про це повідомляється на сайті ради.

«Десять членів Вищої ради правосуддя достроково склали повноваження за власним бажанням. Позиція членів ВРП щодо того, що повноваження Етичної ради не мають конституційної основи», - йдеться у повідомленні ВРП, розміщеному у вівторок на сайті.

Причиною такого кроку у ВРП назвали дії Етичної ради, яка з 8 лютого почала оцінювати одночасно всіх членів ВРП, крім голови Верховного суду.

Членам Вищої ради правосуддя не сподобалося, що Етична рада може їх відсторонювати у разі проблем з доброчесністю.

«Подальше функціонування ВРП в рамках такої залежності порушує гарантії діяльності її членів, що є неприпустимим. Наведені обставини спонукали до дострокового складання повноважень більшістю членів Ради правосуддя. Рішеннями Вищої ради правосуддя заяви десяти членів Ради про звільнення за власним бажанням задоволені», - інформують у Раді.

За інформацією Інтерфакс-Україна, до цієї відставки ВРП налічувала 15 членів, іще 6 посад були вакантні. Таким чином, зараз у раді залишилося 5 членів, і вона є неповноважною.

Нагадаємо, в США закликають прискорити проведення конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), визнавши, що від цього залежить репутація президента Володимира Зеленського.

ІА "Вголос": НОВИНИ