З метою руйнування транспортної інфраструктури України ворог завдав ракетних ударів по об’єктах на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 06:00 4 травня російські війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.


На Слобожанському напрямку ворог обстрілював Харків та Протопопівку з артилерії та мінометів, провів повітряну розвідку в районі населених пунктів Кутузівка та Олександрівка Барвінковського району Харківської області, - йдеться у повідомленні. 

Війська рф намагалися вести наступальні дії в напрямку населеного пункту Довгеньке, однак успіху не мали.

На Донецькому і Таврійському напрямках з метою сковування дій загарбники здійснюють обстріли підрозділів українських військ.

На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку населеного пункту Шандриголове, бойові дії тривають. Ворог посилює угруповання військ та активізував ведення повітряної розвідки.

Загарбники здійснювали штурмові дії в районі Попасної, бойові дії тривають.

У Маріуполі війська рф продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснюють вогневе ураження позицій українських захисників у районі “Азовсталі”, - зазначили у Генштабі. 

На Запорізькому напрямку ворог проводив штурмові дії в напрямку населеного пункту Оріхів, успіху не має.

За даними Генштабу, у Горлівці до центрального моргу доставлені понад 100 тіл мобілізованих військовослужбовців 1-го армійського корпусу, які загинули на території Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку з метою знищення фортифікаційного обладнання позицій українських захисників ворог застосовував артилерію, реактивні системи залпового вогню, озброєння танків уздовж всієї лінії зіткнення. Активізував бойові дії в районі села Томина Балка.

На Бесарабському напрямку обстановка залишається напруженою та контрольованою.

Додамо, 3 травня близько 20:20 під час повітряної тривоги на Львів знову прилетіли ракети.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ