Про це повідомляє BBC.

За словами пана Пенса, Москва продовжує «намагатися силоміць перекроїти міжнародні кордони, підривати демократію у суверенних державах і налаштовувати вільні країни Європи одну проти одної».

Після зустрічі з президентами Естонії, Латвії та Литви (країн-членів НАТО) пан Пенс заявив, що президент США Дональд Трамп планує продовжувати надавати підтримку цим державам.

«Сильний і єдиний блок НАТО сьогодні є більш необхідним, аніж будь-коли, після падіння комунізму чверть століття тому», - зазначив віце-президент.

«І жодна загроза не нависає над країнами Балтії більше, ніж спектр агресії з боку непередбачуваного сусіда зі сходу», - заявив пан Пенс.

Він також додав, що США готові захищати безпеку країн Балтії. Росія тим часом готується до великих військових навчань, які пройдуть у серпні з армією Білорусі.

Напередодні президент Росії Володимир Путін повідомив, що Москва скоротить кількість співробітників американських диппредставництв на 755 людей. Кількість персоналу американських дипмісій у Росії стане такою ж, як і російського персоналу в Америці - по 455 людей.

На такий крок, Кремль пішов через нові санкції.

При цьому пан Пенс зазначив, що влада США сподівається на «кращі дні, кращі відносини з Росією».

Чотириденне турне Майка Пенса охоплює три міста - Таллінн, Тбілісі і Підгорицю.

Турне пана Пенса почалося у неділю. Цього ж дня у Грузії на військовому аеродромі в Вазіані почалися багатонаціональні військові навчання «Гідний партнер», у яких беруть участь вісім країн-членів і партнерів НАТО.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ