20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора.

Про це повідомляє НЕК Укренерго.

«Це вимушений крок. З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни. Після атаки 10 жовтня ми відновили енергопостачання за 2 дні. З 13 жовтня диспетчерський центр “Укренерго” не застосовував графіків примусових обмежень. Сьогодні, 19 жовтня, ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому завтра ми застосуємо контрольовані прораховані обмеження споживачів, які ми маємо здійснити, щоб система працювала збалансовано», - говориться у повідомленні.
 
Енергетики також закликали всіх подбати аби мати заряджені телефони, пауербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них. Теплі шкарпетки і ковдри. І обійми для рідних і близьких.
 
"Причина завтрашніх обмежень - дефіцит потужності в системі. Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше. Намагатимемось інформувати вчасно.
Дякуємо, що ви всі тепер трохи енергетики", - повідомили вони.
 
Водночас за інформацією від Укренерго, де саме, в який час не буде електроенергії можна буде дізнатися на сайтах обленерго. Відключення будуть почергові - тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 
 
Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині змінили тривалість комендантської години. 

ІА "Вголос": НОВИНИ