З 19 до 21 липня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ в с. Старичі Яворівськго району тривають навчання «Три мечі 21». Сьогодні мерія організувала оглядово-туристичну програму містом.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Як зазначається, навчання «Три мечі 21» проводить Литовсько-польсько-українська бригада імені Великого гетьмана Костянтина Острозького. Іноземних військових ознайомили з культурною спадщиною Львова й України загалом, з національними традиціями та львівською архітектурою.

Учасникам провели автобусні та піші екскурсії. Військові прогулялися центральною частиною міста, де змогли побачити визначні споруди, храми, історичні будівлі.

Військові також оглянули Меморіал Героїв Небесної Сотні та відвідали Личаківське кладовище, де поховані новітні Герої України. Учасникам екскурсії також показали й інші визначні місця у різних районах Львова.

Литовсько-польсько-українська бригада імені Великого гетьмана Костянтина Острозького – військова бригада, створена зі збройних сил Литви, Польщі та України. Угоду про створення спільного військового підрозділу LITPOLUKRBRIG 19 вересня 2014 року підписав міністр оборони України Валерій Гелетей у Варшаві з міністрами оборони Литви та Польщі.

У міжнародних навчаннях, які відбуваються на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ, беруть участь військовослужбовці Збройних сил України, Литовської Республіки, Республіки Польща та Сполучених Штатів Америки

Нагадаємо, у Палаці Потоцьких відбувся творчий вечір солістів Національної опери України та випускників Національної музичної академії ім.П.Чайковського.



ІА "Вголос": НОВИНИ