Соцмережі облетіло зворушливе фото військового з котом на руках у потязі Краматорськ-Київ.

«Українська правда» поділилась історією цієї світлини.

Світлину зробила та опублікувала пасажирка цього рейсу, пресофіцерка «Азову» Христина Бондаренко.

Жінка розповіла, що військовий, який віз кота до Києва, служить на бахмутському напрямку. Його називають «Дядя Фєдя». 57-річний чоловік перебуває на фронті від початку повномасштабного вторгнення росії. Він розповів, що котика віз до Києва у переносці. Потім узяв тварину на руки, а сам заснув. У цей момент і було зроблено фото.

Це була перша поїздка військового додому за пів року служби. Відпустка триватиме лише кілька днів, після чого він повернеться на бахмутський напрямок.

Чоловік розповів, що у кота було насичене «бойове» життя. У грудні його знайшли та взяли до себе артилеристи, які тоді служили на херсонському напрямку. Каже, що спочатку пухнастик боявся людей і ховався від них.

«Маленький замерз, ми його на дорозі підібрали, відігріли, трошки полікували, погодували й приручили. Так він з нами і подорожував», – згадує військовий.

Кота вже у столиці забрала Тетяна Фоміна. Вона розповіла, що в січні кіт переїхав разом з підрозділом під Бахмут. 

«Йому лікували очі, створили хоч якісь умови для життя. Але залишатись в підрозділі йому було все ж небезпечно – у лютому його змогли передати у Київ», – пояснила нова господарка вусаня, якого зрештою назвали Томом.

Наразі Том живе у чудовій сім’ї у Києві разом з двома іншими фронтовими котами, яких привезли ще у 2016 році із зони АТО. Кіт лікується та набирається сил. Для нього навіть створили сторінку в Instagram. Її найменували  «кіт, який вижив».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

У Дніпрі від вибуху гранати загинув чоловік

 

ІА "Вголос": НОВИНИ