Президент Володимир Зеленський розкрив нові деталі щодо прийняття закону про ринок землі в Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю «Осінь-2020: перемоги та виклики».

Глава держави зазначив, що за час незалежності України в країні були вкрадені 5 мільйонів гектарів сільськогосподарських земель.

Варто зауважити, що всього в Україні такої землі 7 мільйонів гектарів.

Зеленський зауважив, що 2 мільйони гектарів, які залишилися в держвласності, були передані у власність об'єднаних територіальних громад для більш ефективного розпорядження і отримання доходу.

За його словами, багато земельних лобістів знаходяться у Верховній Раді України та намагалися завадити провести земельну реформу.

«Я порівнював, коли ми починали земельну реформу, я тільки потім зрозумів, що це в порівнянні теж саме, що відбулося саме відбулося на Донбасі чи навіть в Криму. Інформаційно людям промили мозок, що тут російськомовних людей ненавидять, заберуть російську мову, відберуть Батьківщину, домівку. Будеш з закритим ротом, як зараз люди у масках ходять, отак будеш ходити! Ось, що було з Донбасом та Кримом. І теж саме з землею. Повірте мені! В багатьох галузях нашої економіки, якщо її можна назвати в принципі економікою, таке відбувається. Просто лобізм.»- розповів президент.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ