Експерт програми “Міжнародна і внутрішня політика” Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич розповів, як, на його думку, розгортатимуться події в Білорусі.

Про це він розказав у коментарі для ІА «Вголос».

«Станом на сьогодні ці протести не ведуть до зміни влади в Білорусі. Зверніть увагу на те, що люди, які закликали суспільство виходити на вулиці, фактично «злились». Через це усі ці заворушення є доволі хаотичними і нескоординованими, але вони є масовими. Тому я вважаю, що протягом найближчих трьох тижнів влада буде йти по «силовому» сценарію, а потім протягом найближчих 2-х років буде відбуватись політична трансформація самої Білорусі. І це зумовлено не так диктаторськими схильностями Лукашенка, як банальним інстинктом самозбереження влади», - пояснив Ігор Тишкевич.

«Ці вибори показали, що поза системою комунікації між владою і суспільством знаходиться близько мільйона осіб. Це міський середній клас та молодь. Тому або влада змінює політичну систему так, що ці люди стають частиною державної системи, або держава впаде у дуже глибоку політичну і суспільно-економічну кризу», - додав він.

Більше читайте тут: Протести в Білорусі: чим завершаться і що буде далі

ІА "Вголос": НОВИНИ