Про це йдеться в заяві ВО «Свобода».

«Сьогодні вже очевидно, що влада готує масштабні фальсифікації у день голосування. Це фальшування може повністю змінити реальний результат волевиявлення мешканців об’єднаної громади через штучне заниження явки виборців.

Констатуємо, що через бездіяльність влади за три доби до дня голосування більшість мешканців Ходорівщини не поінформовано про те, що 27 березня вони обиратимуть міського голову та депутатів міської ради нової об’єднаної територіальної громади. Зокрема, цьому сприяє бездіяльність контрольованого провладними силами міського тервиборчкому та дільничних виборчих комісій, які, вочевидь, не змогли забезпечити належної роздачі офіційних запрошень для виборців», - йдеться в документі.

Водночас жодного представника «Свободи» під час формування дільничних виборчих комісій не допустили до керівного складу. Тобто представникам націоналістів не дали жодної посади голови, заступника чи секретаря комісії. Вочевидь, це відбулося з розумінням, що активна робота цих структур забезпечить максимальну явку виборців та протидію будь-яким намаганням фальсифікувати вибори.

Загрозливими для виборчого процесу в Ходорові та навколишніх селах стають факти підкупу виборців, протиправного та вмотивованого впливу на працівників бюджетних установ. Попри це влада жодним чином не реагує на такі факти.

«Свобода» попереджає усіх кандидатів та політичні партії про неприпустимість будь-яких протиправних дій. Вимагаємо від влади не ставити під загрозу зриву та забезпечити проведення чесних, прозорих та демократичних перших виборів депутатів міської ради Ходорівської об’єднаної територіальної громади та міського голови 27 березня 2016 року».


 

ІА "Вголос": НОВИНИ