Десять осіб з-поміж грецької діаспори загинули, ще шестеро отримали поранення в результаті російських бомбардувань поблизу Маріуполя

Про це у суботу, 26 лютого повідомила британська інформаційна агенція Reuters, з посиланням на заяву прем'єр-міністра Греції  Кіріакоса Міцотакіса.

"Десять невинних мирних жителів грецького походження (загинули) сьогодні внаслідок російських авіаударів поблизу Маріуполя. Припиніть бомбардування!" - написав посадовець у своєму Twitter.

Вибух стався на околицях сіл Сартана і Бугас, один із постраждалих була дитина, повідомляє МЗС Греції. МЗС засудило авіаудари по мирних жителях і закликало Росію негайно припинити авіаційні бомбардування та напади на мирних жителів.

Остаточна кількість загиблих греків  включає чотирьох осіб, убитих у Сартані, на додаток до двох загиблих у цьому ж населеному пункті раніше та ще чотирьох, які померли в Бугасі. Зауважимо, що в околицях Маріуполя вже понад 200 років живе велика та потужна грецька спільнота.

На зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на початку цього місяця міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас наголосив на необхідності захисту грецької спільноти експатріантів в Україні.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", у Харкові знову неспокійно. Повідомляють, що чутно артилерію, «Гради» та літак.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ