Міська влада у Львові додумалася виселити «Просвіту» з її приміщення. Вона подала в суд і не хоче компенсувати товариству гроші за орендну плату. Тобто вони хочуть, щоб організація платила гроші як бізнесмени!

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі «NTA» розповів заступник голови фракції ВО «Свобода»  у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

Любомир Мельничук розповів, що на сьогоднішній сесії Львівської міської ради велася гостра дискусія  про допомогу відомому товариству «Просвіта», яке роками займається піднесенням національної свідомості українського народу.

«Я запізнився на сьогодн6ішній ефір, бо був на сесії Львівської міської ради. І знаєте про що ми найбільше дискутували? Це по допомогу нашій «Просвіті». «Просвіта» – відома у Львові. Думаю, що не треба нікому пояснювати, скільки товариство зробило для України і популяризації української мови, культури  і так далі. Так от, міська влада у Львові додумалася виселити «Просвіту» з її приміщення. Зараз подала в суд і не хоче компенсувати гроші за орендну плату», – розповів Любомир Мельничук.

Його здивувала позиція львівської влади, яка хоче прирівняти відоме товариство до  бізнесменів.

«І це у місті Львові! При тому, що всі одягають вишиванку і кричать «Слава Україні!»», – акцентував гість ток-шоу.

ІА "Вголос": НОВИНИ