Про це 25 жовтня під час сесії повідомив депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський, інформує прес-служба політичної сили.

«Є велика кількість звернень від учасників бойових дій та вже відбулося чимало акції протесту під стінами Львівської міської ради. Люди, які пройшли війну, зверталися до міської влади про надання їм земельних ділянок, але отримали від міського голови Львова відмашку: не встановлено межі Львова і не проведено повну інвентаризацію земельних ділянок міста. Але цей процес триває вже не перший рік. Ще у червні-липні 2015 року селищні ради довколишніх сіл, зокрема Лисинич, Чижки, Пасіки-Зубрицькі, Зубра, Сокільники, Скнилів, Зимна Вода, Лапаївка Пустомитівського району дали згоду на вилучення земельних ділянок з території Пустомитівського району та включення їх в межі міста Львова. Стосовно цього було також рішення Пустомитівської районної ради від 18 вересня 2015 року», – зауважив Руслан Кошулинський.

Крім того, націоналіст попросив під час сесійного засідання прослухати аудіозапис, де міський голова Львова на сесії міської ради заявив: «Я про межі Львова говорив неодноразово з колегами з області… З Ганущиним я почав говорити методом настирливості більше місяця тому. Я переконаний, що на одному з найближчих засідань сесії обласної ради має бути проголосована ухвала про межі міста Львова. Вона є готова. Рік часу вона лежить у області…».

«Нині йдеться про майже 60 га вільної землі на території міста Львова, і це тільки у Залізничному районі (мікрорайон Білогорща), яку можна було б передати учасникам війни. Очільник міста каже, що він майже рік тому звертався до обласної ради, а ті, своєю чергою, стверджують, що нічого подібного не бачили.

Звертаюся до міського голови та його політичної сили: ви маєте владу в місті Львові - голова міста, голова партії, найбільша фракція, ваша фракція при владі в обласній раді - перший заступник, друга за чисельністю фракція. Чому ви обманюєте людей, чому сьогодні земля не передається людям? Скажіть, будь ласка, прямим текстом, що вам вигідно просто не дати учасникам бойових дій землю», – зазначив Руслан Кошулинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ