Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Вони створили міністерство щастя. Це, напевно, єдина країна, де є таке міністерство. Мені здається, таке міністерство було б дуже корисне і для Росії», – сказала Матвієнко журналістам за підсумками зустрічі з віце-президентом ОАЕ, прем'єр-міністром, який також є правителем Дубая, Мохаммедом бен Рашидом Аль-Мактумом.

За її словами, прем'єр ОАЕ пояснив, що в цьому випадку мають на увазі під «щастям».

«Сенс у тому, що треба зробити кожну людину щасливою, будувати щасливі школи, надавати такі послуги населенню, щоб кожна людина була щаслива. Це якийсь надвідомчий орган, який буде під час ухвалення будь-яких рішень розглядати їх із погляду того, чи зробить це людей щасливими. Він сказав, що кожна щаслива людина може також потім зробити щасливим нещасливого, що щаслива людина не прагнутиме стати терористом», – наголосила речниця.

На думку Матвієнко, у змісті діяльності цього міністерства дуже цікавий філософський сенс.

«Ми будемо просити більш докладно нам надіслати його функціонал, компетенції. Думаю, що для Росії це дуже цікавий досвід», – сказала Матвієнко.

Крім того, прем'єр ОАЕ розповів Матвієнко і про існування «міністерства майбутнього».

«Він пояснив, що має на увазі: це – майбутнє після нафти, коли буде вичерпано останній барель нафти, як розвиватимуться Арабські Емірати. По-моєму, нам теж було б цікаво створити таке міністерство майбутнього», – наголосила речниця.

ІА "Вголос": НОВИНИ