Останні дії влади України підтвердили, що вона працює не на інтерес українців, а для виконання забаганок Росії.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив народний депутат України від «Європейської солідарності» Олег Синютка.

«Навіть тим, хто не хотів вірити, що влада системно займається здачею українських національних інтересів, ці дві останні події (справа вагнерівців і спільне »інспектування« позицій ЗСУ із бойовиками, - ред.) відкриють очі. Ви ж пригадайте, як заявляли, ніби ніякої операції по вагнерівцях не було, ніби це все тільки вигадки. А ми просимо дуже простих речей: якщо нічого не було, то чому влада боїться створити тимчасову слідчу комісію? Це ж дуже просто. Але зрозуміло, чому влада противиться. Бо тоді прийдуть українські розвідники, контррозвідники, ті люди, які крок за кроком, величезною працею творили цю спецоперацію, щоб ті, хто вбивали українських воїнів, ті, хто вбивали українських мирних жителів, стали перед судом.

І сьогодні дуже важливо дати відповідь на питання: чи є кріт Кремля у вищих ешелонах влади? Очевидно, що є. Питання тільки в тому, на якому рівні і хто. Тому, якщо сьогодні влада не піде на те, щоб створити тимчасову слідчу комісію, яка проллє світло на всі ці справ, то значить, що в цьому замішані найвищі керівники. І це свідчить про те, що влада не зацікавлена виявляти всіх російських шпигунів, які ще залишилися на території України», - зазначив Синютка.

Політик підкреслив, що справа щодо вагнерівців сьогодні говорить і про майбутнє, і про міжнародний авторитет України, і про відповідальність злочинців за ті кроки, які вони вчинили по відношенню до українців. Але вчорашні заяви Кравчука і Фокіна щодо «інспектування» позицій ЗСУ спільно з бойовиками, за його словами, уже переходять всі межі терпіння.

«Ми ж зверталися до президента: якщо пан Фокін заявляє, що треба однаково карати бойовиків і захисників України, а це не відображає вашу позицію - звільніть його. Якщо пан Кравчук, який сьогодні брав участь у цих ганебних переговорах, не відображає вашу позицію - звільніть його. Однак, владі ці два перестарілі клоуни насправді потрібні. Тому що вони зможуть прикрити кроки влади, бо це є реалізація плану по здачі України, це реалізація плану, за яким Росія хоче взяти Україну під свій контроль. Взагалі, так виглядає, що сьогоднішня влада є інструментом виконання російських забаганок, інструментом у тому, щоб російський агресор повернувся не тільки на ту частину, яка була звільнена впродовж 2015-2018 років, а на всю Україну», - додав нардеп.

«Що ж робити сьогодні українцям? Львів показав приклад. Українці не можуть залишатися вдома. Українці не можуть сидіти і спостерігати за подіями з екранів телевізорів. Українське суспільство повинне продемонструвати єдність і позицію. Якщо ж ні - влада і далі крок за кроком здаватиме українські інтереси. Тому кожна людина повинна визначитися: вона на стороні агресора, чи разом з українцями? Бо від того, як визначаться українці, залежатиме доля держави. Наше завдання - зберегти державу і зберегти людей. Бо ми чітко розуміємо, що мир в Україні наступить тільки тоді, коли останній російський солдат піде з території України», - наголосив Олег Синютка.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ