Член міжнародної правозахисної організації Amnesty International Олег Козловський розповів про жорстоке знущання в російській Інгушетії.

Про це він написав на своїй сторінці в «Фейсбук».

Активіст розповідає, що в столиці Інгушетії Магасу моніторив мирні протести, які почалися після підписання лідерами Інгушетії і Чечні угоди про визначення адміністративного кордону між двома регіонами.

Одного вечора до нього прийшов чоловік, який назвався організатором протесту, і запросив на розмову. З'ясувалося, що Козловського заманили у пастку: чоловіка вивезли за місто, роздягли і жорстоко побили. Злочинці знущалися, фотографували та знімали його голого на відео, погрожували згвалтувати і розстріляти.

Чоловіки під дулом пістолета намагалися витягти з Козловського відому йому інформацію і вимагали, щоб він почав працювати на їхній «Центр з протидії екстремізму». Якщо активіст відмовиться - обіцяли вбити його дітей.

Врешті злочинці зрозуміли, що активіст не розповість нічого, тому довезли його до Північної Осетії і висадили біля аеропорту.

Тепер Козловський сповістив, що втік з РФ разом з сім'єю, але невдовзі хоче повернутися назад.

Також активіст попросив допомоги в омбудсмена Інгушетії та правоохоронців РФ, хоча й уточнив, що сумнівається у наявності політичної волі розслідувати це.

Як уже писав «Вголос», на початку жовтня в Інгушетії почалися масові акції протесту через угоду про кордон з Чечнею, яка передбачає обмін територіями.

ІА "Вголос": НОВИНИ