Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Відповідно до цього документа, ЛКП «Лев» до 15 травня має забезпечити створення бази домашніх тварин. Також цим рішенням затверджено відповідний порядок проведення реєстрації домашніх собак та котів. Згідно з ним, тваринам присвоюватимуть індивідуальний номер та вноситимуть у базу.

У документі зазначено, що це роблять задля єдиного обліку тварин у місті, для організації пошуку загублених тварин, контролю чисельності безпритульних тварин, забезпечення  епізоотичного благополуччя, вирішення проблемних питань та конфліктних ситуацій, пов’язаних з утриманням домашніх котів та собак, тощо.

Обов’язковій реєстрації підлягають собаки і коти, віком від трьох місяців і старші. Їхні власники повинні зареєструвати тварину протягом 30-ти днів з моменту її отримання.

За бажанням власника працівники розплідника можуть її клеймувати.

Для реєстрації власники тварин мають звернутися до ветеринарної клініки, ветеринара-практика або в ЛКП «Лев» з паспортом тварини (якщо немає, то його можна отримати на місці) і своїм паспортом, документами про щеплення тощо. Присутність тварини під час реєстрації є обов’язковою. Також у разі зміни адреси реєстрації власника чи зміни самого власника тварину необхідно перереєструвати.

У разі загибелі тварини власник зобов’язаний негайно повідомити ветеринара чи ЛКП «Лев» для отримання свідоцтва, без якого заборонено кремацію або поховання трупа тварини.

Вартість послуги з реєстрації та перереєстрації домашньої тварини встановлюють окремим рішенням виконкому.

Відповідні органи, зокрема ЛКП «Лев», мають здійснювати контроль за дотриманням власником тварин правил утримання і поводження з тваринами у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ