У Військово-морських силах України повідомили про суттєві втрати Чорноморського флоту Росії. 

На початку повномасштабного вторгнення в Україну російський Чорноморський флот налічував близько 80 бойових одиниць. Сили оборони вже завдали ворожому флоту значних втрат.

Про це заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

За словами Плетенчука, серед тих близько 80 бойових одиниць у Чорноморському флоті 30-35 - одиниці із «серйозним озброєнням». Тобто великі десантні кораблі, підводні човни, мінні загороджувачі. Станом на сьогодні знищені 25 бойових одиниць Чорноморського флоту, а 15 мають суттєві пошкодження та перебувають на ремонті.

«Тобто у відсотках - це вже досить суттєво. Але вони мають сполучення з іншими акваторіями - з Каспійською флотилією. Так само вони можуть внутрішніми водами навіть із Балтики перетягнути щось на кшталт тих самих ракетних катерів», - пояснив речник ВМС, проте зазначив, що це не матиме сенсу.

Додамо, Плетечнук заявляв, що станом на сьогодні робота Чорноморського флоту РФ дуже ускладнена. Російські кораблі у Чорному морі опинилися відрізаними від своєї основної логістичної бази.

Крім того, днями українські військові потопили морськими дронами ракетний катер «Івановець». Його вважали «гордістю» Чорноморського флоту РФ, оскільки таких катерів було лише три. Вартість катера становить 60-70 млн доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ