Як повідомили під час брифінгу у Верховній Раді 16 червня 2015 року депутати-«свободівці» Андрій Іллєнко та Юрій Левченко, основною метою ухвалення документа є забезпечення повного, всебічного та об'єктивного розслідування причин та наслідків катастрофи, інформує прес-служба ВО «Свобода».

«Ми наполягаємо на створенні ТСК для розслідування трагедії, яка сталася на базі біля Василькова. Ця трагедія забрала життя людей та спричинила екологічну катастрофу. Вона є наслідком корупції та бездіяльності правоохоронних органів, а також покривання відповідними посадовцями цих злочинних дій. Ми хочемо публічного розслідування цієї справи, зокрема в стінах парламенту, адже не довіряємо нинішнім правоохоронним органам. Правоохоронці нині не здатні ефективно розслідувати такі справи. Парламент за участю представників усіх фракцій та позафракційних депутатів має розглянути це питання. Ми зареєстрували відповідний проект постанови і закликаємо всіх депутатів підтримати документ», – заявив Андрій Іллєнко.

Своєю чергою, Юрій Левченко наголосив: «У питанні нафтобази біля Василькова є величезна корупційна складова не лише минулої, а й так званої «нової» влади. Адже за рік її існування не було вчинено жодних дій для закриття незаконно збудованої нафтобази. Слід зазначити, що функціонувала здебільшого в час правління в Київській області одіозного Анатолія Присяжнюка – одного з найбільших корупціонерів з оточення Януковича, а тепер його син є депутатом за списком «Народного фронту». Отже, і далі триває покривання корупції та злодіянь, зокрема, навколо питання бази «БРСМ-нафти». З досвіду так званого розслідування звинувачень у корупційних оборудках уряду Яценюка з боку Гордієнка та інших осіб, коли питання забалакували і замість ТСК створили робочу групу, переконаний, що потрібно створювати саме слідчу комісію. Справу слід довести до кінця – суспільству треба показати всіх винних осіб».

Як писав «Вголос», попередні результати досудового слідства щодо законної діяльності компанії «БРСМ-нафта» показали, що комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафтопродуктів було побудовано без оформлення дозвільних документів.

ІА "Вголос": НОВИНИ