Встановити обмеження  та чіткі правила руху для користувачів електротранспорту, - на цьому наполягають депутати Львівської міської ради.

Зокрема, відповідне звернення зробив депутат від «Свободи» Андріян Гутник під час пленарного засідання Львівської міської ради, 20 травня. Він запропонував звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова,  щоб у МВС розробили пакет правил, який контролюватиме пересування на електровелосипедах.

«У Львові все більше осіб використовують електросамокати. Цей  вид транспорту набуває популярності в нашому місті. Але їзда на електросамокатах взагалі безконтрольна. Це призводить до численних зіткнень з пішоходами, іншим транспортом. Маємо масові скарги мешканців. Водії їздять по тротуарах, маневрують та збивають пішоходів, не дотримуються правил дорожнього руху, залишають самокати, де заманеться. На них пересуваються неповнолітні та особи в стані алкогольного сп’яніння», - заявив Гутник.
Водночас депутатка від «ЄС» Тетяна Шевченко закликала керівника ГУ Нацполіції Львівщини Олександра Шляховського вжити заходів для створення безпечних умов для дорожнього руху у Львова. Зокрема активно реагувати на порушення чинних Правил дорожнього руху користувачами персонального легкого електротранспорту.

Також попросила міського голову Львова надати детальну інформацію щодо переліку надавачів послуг прокату електросамокатів, видів місцевих податків, які вони сплачують, та правових актів, якими регулюється їхня діяльність.

Зазначимо, що  в багатьох країнах уже впроваджують правила користування електросамокатами. Зокрема, їх прирівнюють до велосипедів. Також водії повинні складати теоретичні та практичні іспити з керування. Натомість в Україні регуляторна база ще не створена.

Нагадаємо, 18 травня двоє водіїв електросамокатів потрапили в аварію у Львові. Вони виїхали на проїзну частину та впали посеред дороги. Напередодні юнак на електросамокаті збив у місті 83-річну жінку. Постраждала потрапила до лікарні.

ІА "Вголос": НОВИНИ