47-річний львів’янин Віктор Шебаршинов, водій маршрутки, який у центрі Львова збив на переході двох черниць, розповів свою версію трагічної аварії.

У суді, де йому 22 листопада обирали запобіжний захід, він повідомив, що у темряві не побачив пішоходів, тому й трапився наїзд.

Також прокоментував той факт, що після аварії він призупинився, а потім рушив далі. Стверджує, що побачив жінку, яка упала, але подумав, що вона або просто послизнулася, або ж упала, коли відскочила від транспорту.

Про це пише NTA.

«Я не побачив», – сказав Віктор Шебаршинов. Чоловік свою вину визнає, але все ж посилається на збіг обставин.

Водієм у громадському транспорті він працює 5 років, із них 2,5 роки саме на приміському маршруті №138 – с. Лапаївка – Львів, вул. Дж. Вашингтона.

Як запобіжний захід Галицький районний суд Львова обрав йому утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Водія звинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Що з іншою черницею

Одна із жінок, які у суботу 20 листопада, потрапили під «маршрутку», 67-річна черниця Галина вижила. Вона зараз перебуває на амбулаторному лікуванні.

«Пошкодження, які виявили, – поверхневі травми голови і плечового пояса, грудної клітки і ще велика кількість пошкоджень шкіри і підшкірної клітковини. Ми запропонували їй госпіталізацію, але вона відмовилася. Її скерували на амбулаторне лікування», – повідомив лікар-ортопед  Львівської міської лікарні швидкої допомоги Василь Тонконоженко.

Трагедія трапилася у суботу близько 6 ранку.  Водій маршрутного таксі №138  (с. Лапаївка –  вул. Вашингтона) марки «БАЗ», повертаючи з вулиці Дорошенка на проспект Свободи, наїхав  на двох львів’янок віком 48 та 67 років, які по переході перетинали дорогу. На відео, яке оприлюднила того ж дня поліція, видно, що водій спочатку пригальмував, а далі просто поїхав з місця ДТП.  Від удару старшу жінку відкинуло на проїзну частину дороги. Вона отримала травми, але вижила. Тіло другої жінки виявили за сім кілометрів від місця аварії – на кінцевій зупинці  автобуса на вулиці Джорджа Вашингтона.  “Маршрутка” протягнула жінку, яка зачепилася за кузов, з місця ДТП.

Загибла Ольга Дуплеца була монахинею Катедрального собору Внебовзяття Пресвятої Діви у Львові (Латинська катедра). Вона працювала на парафіяльній кухні плебанії. Також була настоятелькою згромадження Сестер Францішканки Родина Марії. Того трагічного ранку вона разом зі сестрою Галиною йшла на месу до Катедри.

ІА "Вголос": НОВИНИ