Водоспад у Кам'янці, де минулого тижня загинув львівський школяр, огородили сіткою. Окрім того, там встановили нові попереджувальні знаки.

Про це «Вголосу» повідомив директор Національного природного парку  «Сколівські Бескиди» Василь Приндак.

То ж тепер туристам пропонують милуватися водоспадом з оглядового майданчика у підніжжі.

Проте, як стверджує директор, все одно є відвідувачі, яких не зупиняє ані огорожа, ані недавня трагедія.

«Ми огородили водоспад. Проте це нічого не дало. Тому що туристи все одно ігнорують заборони, порушують правила, перелазять через сітку та йдуть до водоспаду», - поскаржився він.

Нагадаємо, як уже інформував «Вголос», 2 червня на водоспаді Кам’янка у Національному природному парку «Сколівські Бескиди»  сталася трагедія:  школяр зі Львова під час екскурсії схотів зробити гарне селфі, став на мокрий камінь, послизнувся і впав.

Врятували хлопчика намагався один із вчителів, проте безрезультатно. Чоловік отримав переохолодження. Ще одна вчителька зараз потрапила в лікарню через серцевий напад.

На місце пригоди прибули рятувальники. Вони виявили, що хлопчик впав на низ водоспаду, зачепився за дерево та перебуває під водою без свідомості. Рятувальники розпилили дерево та витягли дитину. Вже на березі його намагалися реанімувати, проте хлопчик помер.

Після цієї трагедії відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сколівської міської ради, де дирекцію парку зобов'язали огородити доступ до водоспаду.

Маріанна Попович для «Вголосу»

ІА "Вголос": НОВИНИ