Відтепер подивитися на водоспад Кам’янка у Національному природному паркові «Сколівські Бескиди» можна буде тільки з оглядового майданчика, який знаходиться біля його підніжжя.

Про це «Вголосу» повідомив директор парку Василь Приндак.

За його словами, вчора відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сколівської міської ради.

Комісія зобов’язала дирекцію парку встановити додаткові попереджувальні знаки доступу до водоспаду та огородити його у найбільш небезпечних місцях.

«Ми огородимо сіткою доступ до водоспаду згори, від дороги, та доступ до слизького каміння. Туристи можуть оглянути водоспад знизу, з оглядового майданчика», - сказав Василь Приндак.
Проте скільки метрів сітки використають для цього, він сказати не зміг. Але вже зранку коло водоспаду працюють працівники парку.

Також комісія зобов’язала дирекцію парку очистити русло річки від дерев та сторонніх предметів.

Окрім того, до всіх шкіл та туристичних агенцій, які проводять організовані екскурсії в парк, розішлють листи з інструкціями-правилами поведінки в парку. І такий же інструктаж проводитимуть всім туристам, які відвідуватимуть водоспад.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», сьогодні у Львові поховають школяра, який у середу, 2 червня, загинув у водоспаді Кам’янка.

Його загибель сколихнула громадськість. У соцмережах поряд зі співчуттям родині, деякі відвідувачі парку написали про свої історії про те, як вони також падали у той водоспад. Всі постраждалі зізнавалися, що ігнорували попереджувальні знаки.

Що відомо про трагічну загибель підлітка

Трагедія сталася на водоспаді Кам’янка у Національному природному парку «Сколівські Бескиди».

Причиною гибелі хлопчика стало те, що він захотів зробити фото.  Дитина послизнулася та впала.

Врятували хлопчика намагався один із вчителів, проте безрезультатно. Чоловік отримав переохолодження. Ще одна вчителька зараз перебуває на госпіталізації через серцевий напад.
На місце пригоди прибули рятувальники. Вони виявили, що хлопчик впав на низ водоспаду, зачепився за дерево та перебуває під водою без свідомості. Рятувальники розпилили дерево та витягли дитину. Вже на березі його намагалися реанімувати, проте хлопчик помер.

Довідково. У Львівській області є десять водоспадів. Водоспад Кам'янка є другим за висотою, він сягає сім метрів. Першість належить водоспаду Лазному у Дрогобицькому районі, його висота - 10,5 метрів. Наступний за висотою водоспад Гуркало у Сколівському районі, висотою у 5 метрів. Всі водоспади є легкодоступними та популярними туристичними об'єктами. Проте, чи будуть їх якимось чином огороджувати, аби більше не повторись трагедія, не відомо.

Як пояснив «Вголосу» начальник сектору зі ЗМІ та роботи з громадкістю ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, про ці заходи безпеки повинні подбати місцеві органи влади. Адже це їхня територія та їхня відповідальність.

Маріанна Попович для «Вголосу»

ІА "Вголос": НОВИНИ