Військові просять мешканців Львівської області прибрати несанкціоновані блокпости. А чоловіків, які там чергують, стати на військовий облік.

Таке звернення оприлюднив начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко.

«Шановні громадяни!

Ми цінуємо Ваш патріотизм та готовність захистити Державу та зробити все можливе, щоб не допустити російського агресора до наших домівок. Але для здійснення військового обов‘язку в межах повноважень необхідно прибути в РТЦК та СП та виконати ЗУ «Про військовий обов‘язок і військову службу».

Разом з тим, у деяких населених пунктах без погодження з керівництвом територіальної громади та територіальної оборони були створені блокпости, на яких чергує достатньо велика кількість чоловіків. Іноді через свою правову необізнаність, вони вважають що вже виконують свій громадський обов‘язок - служать і воюють, але це громадська позиція (а не виконання військового обов‘язку).

Наголошуємо, наша держава перебуває у воєнному стані і що усі військовозобов'язані повинні з’явитися у свої територіальні центри комплектування та стати на облік! Сьогодні саме Вами вирішується майбутня доля наших дітей, родин, світу!», - говориться у його зверненні.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», до лав територіальної оборони Львівщини вступив лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ