Сьогодні-завтра російські терористи можуть влаштувати нову ракетну атаку по українській інфраструктурі, оскільки температура повітря знижується.

Про це в інтервʼю італійській газеті Corriere della Sera заявив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький. За його словами, у Кремлі не полишають надії знищити енергетичну систему України, залишивши українців без електрики на тлі морозів.

Він також додав, що через дефіцит високоточних і балістичних ракет росіяни вдаються до комбінованих атак, застосовуючи одночасно ракети, які запускають з моря та повітря, а також безпілотники.

Перед Новим роком для атак росіяни застосували лише 20 ракет. У жовтні ця цифра була 70-80. Ми також знаємо, що у них залишилося лише 90 Іскандерів. У них проблеми з виробництвом цієї зброї. І вони також зменшили частоту бомбардувань. Але все одно небезпека присутня – зауважив Скібіцький.

Нагадаємо, російські загарбники здійснили вже 10 масованих ракетних атак і кілька хвиль запусків дронів по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Останню масовану ракетну атаку Росія здійснила під час новорічних свят в період з 31 грудня по 2 січня. У переддень Нового року ворог випустив по Україні понад 20 ракет, з них 12 було збито. Потім у ніч на 1 та 2 січня росіяни випустили по Україні кілька десятків безпілотників. Проте ворогу не вдалося влаштувати блекаут для українців.

ІА "Вголос": НОВИНИ