Міноборони України організувало щорічний Міжнародний конгрес з військової медицини та ментального здоров'я. Перший захід, який стартував у Києві в суботу, 27 липня, проходить під гаслом «Воїн: життя, здоров'я, боєздатність».

Під час виступу на конгресі президент України Володимир Зеленський повідомив, що відтепер військові лікарі отримуватимуть офіцерські звання незалежно від того, проходили вони військову кафедру чи ні.

«Мною підписано указ — положення про проходження військової служби, що регулює проходження служби особами з медичною освітою і присвоєння первинного офіцерського звання лікарям, які не проходили військову кафедру», – зазначив Зеленський.

Це означає, що мобілізовані лікарі отримуватимуть офіцерські звання і будуть проходити службу в армії лише на медичних посадах, а не на будь-яких затребуваних, як це відбувалося до цього часу.

«Перед системою військової медицини стоїть ще чимало викликів, які належить подолати. Як глава держави, я обіцяю вам всебічну підтримку на цьому напрямку», – наголосив президент.

ІА "Вголос": НОВИНИ