Колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер обговорював з адвокатом американського лідера Дональда Трампа Руді Джуліані зустріч з помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що під час інтерв'ю на каналі Fox News Джуліані показав частину свого листування з Волкером. З нього стає відомо, що Волкер обговорював з особистим адвокатом Трампа українську тему і допомагав зв'язатися з людьми в адміністрації Зеленського.

У повідомленні від 19 липня Волкер пише: «Пан мер, приємно було поснідати вранці. Як ми обговорили, зв'язую вас з Андрієм Єрмаком, який дуже близький до президента Зеленського...».

Також Волкер запропонував Джуліані проконсультувати його щодо Зеленского і динаміки російсько-українських відносин. Джуліані зазначає, що діяв від імені Держдепартаменту США.

Крім того, адвокат Трампа заявив, що Держсекретареві Майку Помпео, якого Конгрес зобов'язав надати документи по цій справі, нема про що хвилюватися, оскільки його підлеглі «не зробили нічого поганого».

Він додав, що Помпео знав про його спілкування з Волкером і йому «дуже шкода» за те, що сталося з Волкером. Адвокат відкинув припущення, що саме Волкер може бути автором скарги, поданої в рамках програми захисту викривачів корупції.

Як писав «Вголос», ексспецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер ймовірно лобіював поставки Україні протитанкових комплексів Javelin, маючи конфлікт інтересів.

ІА "Вголос": НОВИНИ