Підозрюваному в підготовці теракту екс-керівнику організації «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану вручили обвинувальний акт.

Про це повідомив його адвокат Валентин Рибін.

Як зазначається, обвинувальний акт Рубану вручили сьогодні, 21 січня о 18:00.

За словами адвоката, наразі вирішується, в який із судів України прокуратура направить справу.

Як писав «Вголос», генеральна прокуратура і Служба безпеки України завершили розслідування кримінального провадження стосовно депутата Верховної Ради Надії Савченко і голови організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана за підозрою в тероризмі.

Нагадаємо, увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї. Також у ЗМІ з’явився протокол обшуку його квартири.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Йому оголосили підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт».

Володимир Рубан – керівник Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус», який займається обміном полоненими між бойовиками та українською стороною. Його звинувачували у прихильності до бойовиків «ДНР» та «ЛНР». Також у ЗМІ Рубана пов'язують з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Раніше Рубан разом із нардепом Надією Савченко відвідував бойовиків.

ІА "Вголос": НОВИНИ