Скандальна «волонтер» Овечкіна Юлія Сергіївна ошукала сім’ю загиблої учасниці війни на Донбасі. Про це повідомляє Obozrevatel.

Восени 2016-го під час виконання військового обов’язку на Донбасі загинула Катерина Філімонова. У неї залишився неповнолітній п'ятирічний син.

Віталій залишився під опікою бабусі, однак вона через місяць померла. Хлопчиком опікуються прабабуся та прадідусь.

Після жахливих подій волонтери почали допомагати сім’ї. Серед них опинилася й Юлія Овечкіна. Спершу вона організувала допомогу в соцмережах, згодом відвідала хлопчика.

Улітку минулого року Овечкіна запропонувала прабабусі Віталія переїхати з Донбасу ближче до Києва. Жінка погодилась і переказала «волонтерці» 35 тис. гривень зі спецрахунку для оформлення документів. За два місяці прабабуся надіслала 171 тисячу гривень для придбання будинку. Після цього Овечкіна стала шукати відмовки і не надала договору купівлі-продажу.

Згодом «волонтерка» почала збір коштів на операцію прадідусеві Віталія, про що її ніхто не просив. Зібрані гроші так і не надійшли на рахунок сім’ї.

Прабабуся написала заяву в поліцію про шахрайство. Згодом псевдоволонтерка все ж повернула близько 40 тис. гривень, однак сума боргу й надалі велика — 170 тис.

Також Овечкіна збирала кошти на похорон мами Віталія, однак переказала лише половину суми (25 тисяч).

«Волонтерка» ошукала вже не одну сім’ю, яка потребує допомоги. Відмовки завжди однакові: брак часу, хвороби, або смерті рідних.

Як писав «Вголос», на волонтера, котрий розшукував екс-"беркутівця", відкрили кримінальну справу.

ІА "Вголос": НОВИНИ