[media=83288,83289,83290,83291,83295] 

Про це під час передачі обладнання повідомила голова організації Олена Пономарева, інформує кореспондент «Вголосу».

За її словами, апарат ультразвукової терапії «Sonaris» було придбано за пожертви, зібрані під час благодійного концерту «Пліч-о-пліч заради миру, майбутнього та справедливості», що відбувся наприкінці вересня у Львові.

«Під час концерту львівська громада зібрала 17 тисяч 93 грн. На ці кошти вирішили закупити медичне обладнання для військового госпіталю. Звернулися до медиків, які сказали, що є потреба в апараті для фізіотерапевтичного відділення, який сприяв би загоєнню рубців», – розповіла голова організації і додала, що апарат знайшли в Польщі.

Завідувач фізіотерапевтичного відділення госпіталю Володимир Клімчук каже, що потреба в ультразвуковому апараті надзвичайно висока.

«Майже у всіх пацієнтів після осколкових поранень утворюється контрактура, тобто стан, за якого рука чи нога не може повністю згинатися або розгинатися. Це відбувається через рубцеве стягування шкіри. Цей апарат прискорює розсмоктування рубців», – сказав лікар.

Завідувач відділення пояснив, що такий ефект відбувається завдяки ультразвуку, який проникає на глибину до 5-ти см.

Усього для лікування потрібно від 10 до 15 процедур. Усе залежить від тяжкості поранення.

Одним із пацієнтів госпіталю, який відчув на собі дію апарата, є 18-річний Вадим. Військовий отримав поранення на Луганщині, у селищі Хрящувате 5 місяців тому. Уламки танкового снаряда потрапили в ліву руку. Лікарі провели низку операцій, і нині хлопець уже починає рухати пальцями.

Говорить, що під час процедур з використанням нового обладнання не відчував болю або інших неприємних симптомів. «Цей апарат допоможе вирівняти мій рубець, і рука працюватиме. Дякую волонтерам за підтримку», – сказав Вадим.

Своєю чергою, завідувач фізіотерапевтичного відділення наголосив на тому, що, крім цього апарата, є потреба в лазерному медичному обладнанні, яке допомагає позбавляти пацієнтів фантомного болю.

ІА "Вголос": НОВИНИ