Про це йде мова у депутатському запиті першого заступника голови Волинської облради свободівця Олександра Пирожика до прокурора області та голови Волинської ОДА, підтриманого 2 лютого під час сесійного засідання обласної ради.

У розпорядження Олександра Пирожика потрапили копії документообігу між посадовими особами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та Управління екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації.

Як вбачається з документів, на звернення ДП «Поліське ЛГ» щодо надання дозволу на проведення рубки у чорновільховому та березовому господарству в рахунок невикористаного ліміту у 2014-2015 роках (№ 641 від 4.11.2016 р.) начальник Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Новохатський Д.В. підписав три варіанти відповідей, які мають один і той же вихідний номер (№ 2298/7.2/ 2-16), проте кардинально відрізняються за змістом.

У першому варіанті відповіді йдеться про те, що «управління не заперечує щодо проведення вирубки в межах невикористаного за попередні роки обсягу діючої розрахункової лісосіки за умов дотримання чинного законодавства».

У другому варіанті  дається відповідь про те, що «видача дозволу не належить до компетенції управління». Окрім того, у цьому варіанті відповідей міститься інформація про те, що в річних формах 3-ЛГ 2014 та 2015 років виявлено перевиконання ліміту по чорновільховій господарській секції на 105 куб.м.

У третьому варіанті відповіді знову йдеться про те, що «управління не заперечує щодо проведення рубок в межах невикористаного за попередні роки обсягу діючої розрахункової лісосіки».

У запиті Олександр Пирожик просить здійснити перевірку викладених фактів та розібратися, яка ж із цих відповідей є дійсною, яка з них відповідає чинному законодавству Україні, а яка – не відповідає, а також встановити, з якою метою посадовці Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА продукують різні варіанти відповідей. Також свободівець хоче отримати відповідь, чи містять такі дії посадових осіб ДП «Поліське ЛГ», підконтрольного Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, та посадових осіб Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА ознаки корупції та корупційних схем.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ