Про це повідомив власкор «Вголосу».

Як відомо, 12 травня 1997 року було підписано угоду між Україною та Білоруссю «Про державний кордон». Зараз до обласної влади надходять звернення територіальних громад Волинської області, які межують з Республікою Білорусь, щодо порушення білоруською стороною режиму державного кордону, а саме: здійснюється незаконна вирубка дерев, інженерна техніка перебуває на українській території.

З метою зняття соціальної напруги серед місцевого населення і недопущення порушення державного кордону України, депутати Волинської облради просять Верховну Раду створити тимчасову спеціальну комісію щодо проведення перевірки документів, які стосуються процесу делімітації українсько- білоруського державного кордону. Також Волинська облрада, за пропозицією депутата від ВО «Свобода» Анатолія Вітіва, звернулася до Міністерства закордонних справ, аби воно звернулося до білоруської сторони з проханням припинити усі інженерні роботи біля українського кордону.

Крім того, депутати утворили тимчасову контрольну комісію обласної ради з питань захисту інтересів територіальних громад Волинської області при проведенні демаркаційних робіт державного кордону між Україною та Республікою Білорусь в межах Волинської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ