На Кубку України з жиму лежачи волинянин Михайло Малкуш встановив новий рекорд України серед юніорів і підняв вагу 190 кілограмів.

Про це повідомив тренер Олег Хом'як, передає власкор «Вголосу».

Так, Михайло Малкуш виступав у ваговій категорії до 59 кілограмів і на 2,5 кілограма перевищив попередній рекорд України, який, до слова, також належав йому.

Загалом у Кубку України з жиму лежачи взяли участь четверо учасників команди Volyn Strength, зокрема, Михайло Малкуш, Ірина Воробйова, Софія Бабіляс і Оксана Приходько.

Ірина Воробйова у ваговій категорії до 72 кілограмів показала свій кращий результат — 147,5 кілограма. Вона виборола Кубок України у своїй категорії та стала абсолютною чемпіонкою серед жінок. Софія Бабіляс із Волині посіла третю сходинку п'єдесталу у ваговій категорії до 63 кілограми з результатом 80 кілограмів.

Оксана Приходько, котра представляла Волинь, проте сама родом з Дніпра, виступала поза конкурсом. У категорії до 52 кілограми спортсменка впоралася з вагою 125 кілограмів у другій спробі, а в третій — 132,5 кілограма. Цей результат перевершує на 2,5 кілограми рекорд України, який теж належить Оксані Приходько. Однак, за словами тренера Олега Хом'яка, спробу не зарахували через технічні помилки. У підсумку в командному заліку серед жінок команда Волинської області посіла третю сходинку.

Водночас, Михайло Малкуш, Ірина Воробйова й Оксана Приходько пройшли відбір на чемпіонати світу й Європи 2019 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ