Депутат Львівської обласної ради, заступник голови ВРУ 7 скликання Руслан Кошулинський заявив, що в Україні практично ніхто не відповідає за боротьбу з коронавірусом, адже центральна влада просто втекла від відповідальності.

Про це він сказав ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» 9 квітня.

"Ви чули, що сказав заступник міністра? Виявляється, що правоохоронці мають право на основні рішення якогось місцевого чиновника ставити КПП. А це повна узурпація влади", - зазначив депутат. - Це як в мирний час можуть поставити КПП і обмежити виїзд і в'їзд? Ніхто немає права, окрім у час надзвичайного і воєнного стану, обмежувати права і свободи громадян".

Зазначимо, заступник міністра МВС Антон Геращенко в ефірі цього ж ток-шоу розповів: "Ми зробили в Чернівецькій області систему в'їзду- виїзду: не допускаємо виїзд з Чернівецької області, аби не поширювати коронавірус".

При цьому Кошулинський наголосив: у час епідемії коронавірусу, замість взяти на себе пряму відповідальність за боротьбу з небезпечним вірусом, влада просто втекла від цієї відповідальності.

"Сьогодні за боротьбу з коронавірусом не відповідає ніхто - хіба лише заступник міністра охорони здоров'я,  головний інфекційний лікар. Більше ніхто - ні Президент ні Прем'єр", - резюмував він.

ІА "Вголос": НОВИНИ