Війська ворога продовжують активні бойові дії на Луганщині, Донеччині, у Харківській та Херсонській областях.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Спокійною ситуація є на Волинському і Поліському напрямках. Там ворог ніякої активності не проявляв.

Збройні сили України займаються посиленням прикриття державного кордону на західному і північно-західному напрямках. Сили і засоби ППО переведені на несення чергування у посиленому режимі.

«На Слобожанському напрямку ворог, силами до семи батальйонних тактичних груп зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів, продовжує частково блокувати місто Харків», – інформують у Генштабі.

На Ізюмському напрямку ворог зосередив до 25 батальйонних тактичних груп зі складу 1 танкової армії, 20 та 35 загальновійськових армій та 68 армійського корпусу Східного військового округу, повітряно-десантних військ ЗС РФ.

На Харківщині окупанти намагаються наступати у напрямку населеного пункту Заводи. Російські військові вийшли на північні околиці Дібровного та спробують там закріпитись.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти вели бої вздовж всієї лінії. Ворог намагається штурмувати населений пункт Зарічне і наступати в районі населеного пункту Рубіжне.

Тривають оборонні бої з у напрямку Новотошківського та Попасної. Продовжується штурм Мар’їнки.

Як зауважують у Генштабі, на тимчасово зайнятих територіях ворожі підрозділи продовжують блокувати переміщення місцевого населення, грабувати та штучно наближати гуманітарну кризу - здійснюють руйнування об’єктів критичної інфраструктури та блокують доставки гуманітарних вантажів з території України. Є випадки розстрілів цивільного населення та волонтерів.

Також нагадується, що на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак російських окупантів, знищено шість танків, вісім одиниць броньованої та п’ятнадцять одиниць автомобільної техніки, чотири артилерійські системи. 

Сили ППО за попередню добу  знищили п’ятнадцять повітряних цілей: дев’ять БПЛА, три літаки та три вертольоти.

ІА "Вголос": НОВИНИ