У Пологівському районі фіксується збільшення кількості сил противника. Українські військові не виключають, що ворог готується до активних дій в напрямку Гуляйполя.

Про це у Фейсбуці повідомляють Сили оборони Запорізького краю.

«В Пологівському районі фіксується збільшення кількості сил противника, тому ймовірно можливе ведення активних дій в напрямку Гуляйполя», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, за добу зафіксовано 26 обстрілів позицій підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння в районі населених пунктів: Кам’янське, Щербаки, Новопіль, Залізничне, Оріхів, Червоне, Темирівка, Яблукове, Мала Токмачка, Новоданилівка і Ольгівське.

Зокрема, населені пункти Темерівка, Кам’янське, Гуляйпільське і Новоданилівка противник обстріляв з РСЗВ «Град», Залізничне двічі потрапило під удар РСЗО «Ураган». Населені пункти Новопіль і Гуляйпільське потрапили під вогонь танків. Крім того, по Новополю противник здійснив дистанційне мінування касетними мінами ПОМ-2.

З тимчасово окупованої території АР Крим зафіксовано рух потяга з паливно-мастильними матеріалами та боєприпасами в напрямку Мелітополь.

Крім того зафіксовано збільшення кількості колон техніки противника: траса Мелітополь — Василівка і у зворотному напрямку фіксується систематичний рух значної кількості вантажівок “КамАЗ”, Андріївка — Кінські Роздори (Пологівський район) велика кількість важкої техніки, з АР Крим у напрямку Мелітополя протягом дня зафіксовані декілька колон вантажівок, бензовозів і військової техніки.

Раніше «Вголос» писав, в Донецькій області військові 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців збили з ПЗРК «Ігла» російський літак Су-25.

ІА "Вголос": НОВИНИ