На 63-ту добу героїчного протистояння народу України воєнному вторгненню рф, путінська армія продовжує наступати в Східній операційній зоні. Найбільша активність ворога спостерігається на Слобожанському й Донецькому напрямках, а удари – в районі комбінату "Азовсталь" у Маріуполі.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Тривають наступальні дії противника у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з окупованим Кримом”, – йдеться у повідомленні.

Військові інформують, що ворог здійснює систематичні обстріли позицій наших військ із застосуванням ствольної та реактивної артилерії. Завдає ракетних і ракетно-бомбових ударів по військових і цивільних об’єктах на території України. 

На Ізюмському напрямку підрозділи зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ проводять наступальні дії у напрямку Барвінкового. Загарбник  оволодів північно-східною околицею населеного пункту Велика Комишуваха, а також взяв під контроль населений пункт Заводи.

Окупанти перекинули з території Бєлгородської області до міста Ізюм дві батальйонні тактичні групи зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ. Крім того, у районах населених пунктів Бєлгородської області противник розгорнув два ракетні дивізіони ОТРК «Іскандер-М».

На Сєверодонецькому напрямку загарбники встановили контроль над населеним пунктом Новотошківське, ведуть наступ у напрямку населених пунктів Нижнє та Оріхове. 

Наші воїни за попередню добу знищили сім повітряних цілей: літак Су-25, вертоліт Ка-52, три БПЛА оперативно-тактичного рівня та дві крилаті ракети.

"Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено дев’ять танків, одинадцять артилерійських систем, чотири одиниці спеціальної та сімнадцять одиниць броньованої техніки, три одиниці спеціальної інженерної та шістнадцять одиниць автомобільної техніки, чотири паливозаправники та одну зенітну установку”, – зазначили у Генштабі.

Читайте також:

Путін згоден на евакуацію цивільних з «Азовсталі» у Маріуполі за участі ООН та МКЧХ, - Гутерреш

Нідерланди не надаватимуть росіянам віз

Росія готує ракетний удар по «ПМР» з жертвами серед цивільних, - розвідка

ІА "Вголос": НОВИНИ