Проваливши штурми 9 травня, на ділянці оборони в Рубіжному окупант просто осатанів. Ворог сконцентрував тут величезну кількість живої сили й техніки, веде інтенсивний обстріл усіма калібрами зброї, завдає ракетних ударів, поливає мінометним вогнем.

Про ситуацію наразі на одній з найгарячіших точок на Луганському напрямку розповів комбат батальйону «Свобода» Петро Кузик , інформує Цензор.Нет.

Ворог оскаженіло тисне. Нам доводиться не просто тримати оборону, а постійно маневрувати. Зрозумівши, що не проб’є наших оборонних позицій, орки намагаються обійти їх. Наводять пантонні переправи через річку. Ми їх знищуємо. Знищує артилерія. Якщо виникають проблеми в артилерії, виїжджають наші танки, якщо й у танків – доводиться нищити все майже вручну. Отак спільно поки що боремося", – зазначив Кузик.

За словами комбата, доба виглядає приблизно так: три – чотири години масований обстріл позицій артилерією, далі - вилізає піхота з танками. Якщо наші бійці їх знищують, знову три-чотири години масованого обстрілу, а відтак - знову танки. Якщо наше укриття все ж витримує, ворог викликає авіацію. І починається все спочатку.

«Щодня все більше й більше орків сюди сунуть. Наші війська їх перемелюють, але, чесно кажучи, у них є перевага в артилерії. І вони нею активно користуються. Ми поки що тримаємося. Відбиваємося», – констатував комбат.

Серед найбільших потреб наших захисників на цій ділянці оборони, за словами Кузика, контрбатальйонні системи та засоби ППО. Перші дозволять навести паритет в артилерійських обстрілах, адже зараз співвідношення артилерії: з нашого боку один снаряд, з їхнього – від 20 до 50. Другі – захистять бійців від авіації, що нададуть їм змогу належно відповідати артилерії.

«Якщо в нас буде паритет в артилерії та більш-менш захищене небо, ми цей курятник розженемо за декілька днів», – наголосив Кузик.

Читайте також:

Дружини та матері захисників «Азовсталі» вилетіли до Туреччини

Війна – не привід відмовлятися від кохання

Відновлював сполучення між «ДНР» та росією: посадовця «Укрзалізниці» підозрюють у держзраді

ІА "Вголос": НОВИНИ