Російські окупанти перемістили з території Бєлґородської області до Ізюма батарею важких мінометів "Тюльпан" та додатковий підрозділ з реактивними системами залпового вогню "Град".

Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Як йдеться у повідомленні, на Ізюмському напрямку противник, силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу; 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ веде наступальні дії у напрямку Ізюм – Барвінкове. Зазнає втрат.

«Для підтримки своїх дій окупанти перемістили з території Бєлгородської області у район міста Ізюм батарею важких самохідних мінометів »Тюльпан« калібром 240-мм та підрозділ, озброєний реактивними системами залпового вогню »Смерч", – зазначають у Генштабі.

Військові інформують, що російські окупанти продовжують завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Харкову. На Слобожанському напрямку діють угрупування 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ Балтійського та Північного флотів. 

У захоплених районах Харківщини співробітники росгвардії проводять фільтраційні заходи місцевого населення.

На Донбасі російські війська продовжують вести наступ в напрямку Лимана, Слов’янська і Сіверська та пробують захопити повний контроль над Рубіжним і Попасною. На окремих рубежах росіяни розпочали обладнання другої лінії оборони.

Ворог розміщує на захоплених територіях тимчасові склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, а також пункти ремонту техніки.

Окремо в Генштабі відзначили, що в результаті ефективних і злагоджених дій підрозділів ЗСУ, російські підрозділи 38-ї окремої мотострілецької бригади втратили 60% особового складу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ