У нових нормах щодо проєктування готелів є низка сучасних рішень для посилення обов’язкової пожежної безпеки в них.

Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе у Facebook.

Нові зміни у Державні будівельні норми вступлять в дію вже з 1 жовтня.

Зокрема, можливість використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою, а також сучасних систем раннього виявлення загроз та надзвичайних ситуацій.

Відповідно до нових змін у ДБН, готелі потрібно облаштовувати системами протипожежного захисту згідно з ДБН “Системи протипожежного захисту”.

Крім того, під’їзд пожежних автомашин до будівель готелів має бути забезпечений також до основних евакуаційних виходів та входів, що ведуть до пожежних ліфтів.

У нових змінах в ДБН також зберігаються вимоги щодо ступеня вогнестійкості будівель готелів та допустимих при цьому кількості поверхів та площі протипожежних відсіків для безпеки людей.

Крім того, допускається розміщувати готелі на 1-3 поверхах громадських будівлях іншого призначення та житлових будинках І-ІІІ ступенів вогнестійкості за умови їх відокремлення в протипожежний відсік та передбачення окремих шляхів евакуації.

Як повідомляв «Вголос», поліція розглядає три версії причин пожежі в готелі «Токіо Стар», внаслідок якої загинули восьмеро людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ