Журналіст Юрій Бутусов повідомляє, що розстріляним окупантами воїн є Мацієвський Олександр Ігорович, солдат роти вогневої підтримки 163-го батальйону Територіальної оборони міста Ніжин 119-ї бригади сил ТРО.

Про це Бутусов написав на своїй сторінці у Facebook.

«Побратими заявляють, що впізнали Героя, якого розстріляли росіяни за те, що на вимогу зняти шеврон ЗСУ він відмовився та гордо відповів «Слава Україні». Бійці відвідали мати загиблого воїна у місті Ніжин і отримали підтвердження від його родичів. Точна ідентифікація має ключове значення, тому інформація про особу загиблого має бути аргументованою та підтвердженою з кількох джерел »- йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на фото є характерна деталь – закритий пластирем забій над правою бровою. Олександр отримав забій приблизно за два тижні до загибелі. Також прикметою є зелений шеврон ЗСУ, який подарував бійцю його командир взводу.

«І важливим фактом є посмертна судово-медична експертиза, яка була зроблена перед похованням Олександра у лютому. На фото з моргу, яке я отримав, чітко видно кульові отвори саме у тих місцях, де влучали кулі на відео», – додав Бутусов.

Раніше Генштаб повідомив, що загиблим, попередньо, є військовослужбовець 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Оперативного командування «Північ» Тимофій Миколайович Шадура.

Читайте також:

Розстріл українського військового: у Міноборони дорікнули користувачам соцмереж та назвали ім'я Героя

Неправильний переклад: у польському Міноборони спростували заяву про системи Patriot

Лукашенко назвав Зеленського «гнидою»: деталі

ІА "Вголос": НОВИНИ